До ювілею АПАНАСЕНКА Геннадія Леонідовича

22 листопада 2020 року виповнюється 85 років Апанасенку Геннадію Леонідовичу – лікарю-санологу, професору кафедри фізичної і реабілітаційної медицини та спортивної медицини НМАПО імені П.Л. Шупика, доктору медичних наук, академіку Європейської академії природничих наук імені Лейбніца (Німеччина), полковнику медичної служби у відставці, Заслуженому працівнику освіти України, Лауреату Національної медичної премії України.

Геннадій Леонідович, як новатор, лікар-санолог, засновник та керівник нової парадигми охорони здоров’я – наукової школи «Управління здоров’ям людини», свою трудову діяльність присвятив високій місії державного значення: Українці – найбільш здорова та довго живуча нація!

Ювіляр має понад 400 публікацій, зокрема 18 монографій та підручників, в тому числі Національний підручник з санології. Його праці висвітлюють  методологію та методику управління здоров’ям, лікарський контроль і лікувальну фізкультуру, первинну та вторинну профілактику хронічних неінфекційних захворювань, концепцію відтворення, збереження і зміцнення здоров’я населення.

Професор Апанасенко Г.Л. підготував 3 докторів і 31 кандидата медичних наук, входить до складу  редакційної ради міжнародних та російських журналів – ″Валеология″, ″Спортивная медицина″, ″Физкультура в профилактике, лечении и реабилитации″, ″Донозология″ та інших.

Національна наукова медична бібліотека України вдячна Апанасенку  Г.Л. за даровану книгу «Введение в новую парадигму здравоохранения», яка буде в нагоді нашим користувачам.

Колектив ННМБУ щиросердечно вітає Геннадія Леонідовича зі славним  ювілеєм і зичить  міцного здоров’я, активного довголіття, невичерпної енергії та нових здобутків у благородній місії лікаря  – дарувати  людям здоров’я!

Публікації на цю тему

22 листопада 2020 року виповнюється 85 років Апанасенку Геннадію Леонідовичу – лікарю-санологу, професору кафедри фізичної і реабілітаційної медицини та спортивної медицини НМАПО імені П.Л. Шупика, доктору медичних наук, академіку Європейської академії природничих наук імені Лейбніца (Німеччина), полковнику медичної служби у відставці, Заслуженому працівнику освіти України, Лауреату Національної медичної премії України. Геннадій Леонідович, як новатор, лікар-санолог, засновник та керівник нової парадигми охорони здоров’я – наукової школи «Управління здоров’ям людини», свою трудову діяльність присвятив високій місії державного значення: Українці - найбільш здорова та довго живуча нація! Ювіляр має понад 400 публікацій, зокрема 18 монографій та підручників, в тому числі Національний підручник з санології. Його праці висвітлюють  методологію та методику управління здоров’ям, лікарський контроль і лікувальну фізкультуру, первинну та вторинну профілактику хронічних неінфекційних захворювань, концепцію відтворення, збереження і зміцнення здоров’я населення. Професор Апанасенко Г.Л. підготував 3 докторів і 31 кандидата медичних наук, входить до складу  редакційної ради міжнародних та російських журналів – ″Валеология″, ″Спортивная медицина″, ″Физкультура в профилактике, лечении и реабилитации″, ″Донозология″ та інших. Національна наукова медична бібліотека України вдячна Апанасенку  Г.Л. за даровану книгу «Введение в новую парадигму здравоохранения», яка буде в нагоді нашим користувачам. Колектив ННМБУ щиросердечно вітає Геннадія Леонідовича зі славним  ювілеєм і зичить  міцного здоров’я, активного довголіття, невичерпної енергії та нових здобутків у благородній місії лікаря  - дарувати  людям здоров’я!